ROTO, Velux, Fakro, Schindler, Rooflite, Eurolux, Okpol és Czinege tetőablakok és tetőtéri ablakok javításával, felújításával foglalkozunk.

Tetőablakok javítása

Tetőtéri ablakok részleges vagy teljeskörű felújítása

Tetőtéri ablakok utólagos körbeszigetelése a belső burkolat megbontása nélkül

Tetőablakok átépítése, a hibás beépítés szakszerű javítása

Tetőablakok hőszigetelése üveg és/vagy tömítéscserével

Minden tetőablak javítható, felújítható?

A Roto, Velux, Fakro, Schindler és Czinegetetőtéri ablakok, amelyek, akár1-2 évtizedekig is problémamentesen működnek, működtek, felújíthatók és javíthatók.
Sok esetben a 20-25 éves ablakokat is meg tudjuk javítani, fel tudjuk újítani.

Vannak azonban olyan régi tetőablakok is, melyek már nem felelnek meg a mai kor elvárásainknak. Ezen tetőtéri ablakok gyártói általában már megszűntek és nincs hozzájuk alkatrész sem. Sajnos ezeket az ablakokat - szemben a Roto, Velux Fakro, Schindler és Czinege tetőtéri ablakokkal - nem tudjuk javítani.

Ilyen gyakrabban beépített tetőablak típus a Peta is. Sajnos ezen tetőablakok tokszerkezete rétegelt lemezből készült, ami a nedvesség hatására szétesik, szétmállik. A szárnyszerkezet anyaga gyenge, a vasalat az idők során kicsúszik belőle, ezért gyakori jelenség, hogy alul összeakad a tok és a szárny. A szerkezet elöregedése miatt ezeket a problémákat nem tudjuk orvosolni, itt csak az ablakcsere segít.

Évente több olyan esettel is találkozunk, amikor az előző évben mások által drágán „megjavított” Peta tetőtéri ablakokkal kapcsolatban kérnek segítséget tőlünk.
Mivel ennél a típusnál semmiféle eredményt nem tudunk garantálni javítás esetén, ezért csak a cseréjüket vállaljuk új tetőablakokra.

A tetőtéri ablakoknál leggyakrabban előforduló hibajelenségek:

Ha egyre jobban szorul az tetőablak és nehezen záródik, ne várja meg, amíg már nem lehet visszazárni a tetőablakot, vagy eltörik az ablakszárny!

Hívjon bennünket, hogy még időben segíthessünk!

Párásodás, penészedés:

Az ablak körüli hőszigetelés hiányosságai nagyon súlyos problémákat is tudnak okozni, mert a burkolat alá kerülő hideg téli levegő visszahűti az ablakot és az ablakfülkét, felerősíti a párásodást, és megjelenik a penész. Súlyosabb esetekben ez az ott élő család egészségét is károsítható mértékű is lehet!

Telente nagyon erős a páralecsapódás a tetőtéri ablakaink üvegének belső részén. Mi az oka és javítható-e?

A tetőfólia folytonosságának vízzáró kialakítása, vízelvezető csatorna beépítése sarkalatos munkafázis. Ha ezeket a munkafolyamatokat hibásan végzik el, akkor bármikor befolyhat az ablak mellett a tetőfóliára kerülő csapadék /porhó, csapóeső/.
Az elmúlt pár évben számos beázás keletkezett a megváltozott időjárási viszonyok miatt. A nyaranta egyre gyakoribb mediterrán viharok megmutatják az ilyen jellegű hiányosságokat.
Ezeket a problémákat csak szakember tudja orvosolni. Sok éves tapasztalattal rendelkezünk az ilyen hibák okának feltárásában és kijavításában.

Eső után beázási folt jelenik meg a tetőablak mellett a falon. Mi okozhatja, és meg lehet-e szüntetni?

Az eddig Magyarországon beépített tetőablakok közel 50-60 %-a hibásan lett beépítve.
Két beázási típus van. Amikor a víz egyértelműen az ablakon folyik be, akkor az ablaknak van valamilyen sérülése/hiányossága. Ha az ablak körüli belső felületen tapasztalható nedvesedés, akkor az ok az, hogy a víz valahogy bejut a tetőfóliára / hibás vagy megsérült fedés miatt/, és ott, mivel nincs jól kialakítva a fóliagallér, befolyik az ablak mellett és megjelenik a belső burkolaton. Ilyenkor az ablakbeépítés kijavítására /újraépítésére/ van szükség. Forduljon hozzánk a szakszerű megoldásért.

Huzat, zaj:

Erről a problémakörről bővebb információt találhat a Üvegcsere, energetikai felújításTetőablakok hőszigetelésemenüpontok alatt.

Ingyenes helyszíni felmérést kérek!

*Ingyenes helyszíni felmérés Budapesten és 20 km-es körzetében,
ÚJ!: Győrben, Sopronban, Tatabányán és Mosonmagyaróváron is!

Kapcsolat:
www.tetőablak.hu

Ügyfélszolgálat:
Tel.:06/70-321-1874

Dömötör Sándor, műszaki vezető:
Tel: 06/70-321-1875

E-mail: tetoablak@ablakmento.hu

AS-Ingatlan Kft.
9941 Őriszentpéter Galambszer 1.
1204 Budapest Mártírok útja 42.

"Kedves Sándor

Köszönöm szépen az elvégzett munkát!
Az elmúlt napok tapasztalatai alapján a tetőtéri ablak párásodásom 85 %-ban megoldódott!
Ezzel közel 5 éves kellemetlenségnek tudtunk véget vetni.
Sajnos kiderült , hogy az építtetők, nem megfelelően építették be, szigetelték be a nyílászárókat.
A fennmaradó csekélyebb párásodást, igyekszünk hatásosabb szellőztetéssel csökkenteni , megszüntetni.
Külön köszönöm , hogy a kollégáid pontosan , szakszerűen , és tisztán dolgoztak.
Biztosíthatlak , hogy nyugodt szívvel ajánlom a vállakozásodat, a hasonló problémával rendelkező ismerőseim, szomszédaim körében.
További sikeres "ablakmentést" kívánok! "
Üdvözlettel:

Petrovicz Bánk
Tata


{Copyright (C) 2011 tetőablak.hu All Rights Reserved}