Homlokzati ablakok és ajtók hőszigetelése

Az utóbbi években egyre nagyobb gondot kell fordítani az épületek és a nyílászárók szigetelésére, az energiaköltségek folyamatosan növekedése miatt Az ablakok szigetelésével jelentős fűtésköltség megtakarítást érhető el. A nyílászárók szigetelésére fordított összeg 2-3 év alatt teljes mértékben megtérül, az azt követő 6-7 évben pedig egyértelműen nyereségként könyvelhető el a családi kasszában.


Az ablakok gumitömítésének cseréje:

A gumitömítéseket ajánlatos megközelítőleg 8- 10 évenként cserélni, mert ennyi idő alatt elvesztik rugalmasságukat. Érdemes odafigyelni arra is, hogy az ablak mázolásakor összefestett szigetelés megkeményedik és elveszti rugalmasságát és nem fog megfelelő záródást biztosítani. Volt olyan ügyfelünk, aki ezt elkerülendő, pár éves ablakainak festésekor megkért bennünket, hogy a festés előtt szedjük ki a gumitömítéseket, utána helyezzük vissza őket és végezzük el a szükséges karbantartásokat, finombeállításokat is a nyílászárókon.
A régi kapcsolt gerébtokos ablakok elterjedt szigetelés módja az utólagos nútmarással történő szigetelés. Mivel ez az eljárás egy kényszermegoldás a tömítéssel nem rendelkező ablakok szigetelésére -és a hatásfoka igen kérdéses-, egyáltalán nem ajánlott a gyárilag tömített thermoplan üvegezésű ablakok esetében. Egy idő után ez a fajta megoldás sokszor működési problémákat is okoz a szárnyszerkezet folyamatos feszítése miatt.

Ezért ne szigeteltessék nútmarással a thermoüvegezésű ablakokat! Sajnos sok esetben, a szigetelés cseréjével be is fejeződik az ablakok javítása, pedig a finombeállítások nélkül az ablakok még mindig nem tömítenek megfelelően.

Az ablakok hőszigetelése tovább javítható üvegcserével. Erről bővebben az Üvegcsere, energetikai felújítás menüpont alatt olvashat!

A homlokzati ablakok, ajtók karbantartására, beállítására a következő esetekben lehet szükség:


Ha szeretné, hogy nyílászárói hosszú évekig működőképesek maradjanak, rendszeresen ellenőriztesse állapotukat! Időnként az 1- 2 éves nyílászárókat is be kell állítani, karban kell tartani, mert a beépítést végző szakemberek rosszul állították be az ablakokat, vagy nem végezték el a beépítéskor szükséges finombeállításokat. Ilyen esetekben a nyílászáró működtetése közben akadozni fog a zárszerkezet, és a nyitás-zárás is nehézkes lehet.

Cégünk elsősorban műanyag és fa thermoüvegezésű nyílászárók, ablakok, beltéri, erkély-, és bejárati ajtók hőszigetelését, javítását, karbantartását, üvegcseréjét, illetve teljeskörű energetikai felújítását vállalja:

Kérje árajánlatunkat

Kapcsolat:
www.tetőablak.hu

Ügyfélszolgálat:
Tel.:06/70-321-1874

Dömötör Sándor, műszaki vezető:
Tel: 06/70-321-1875

E-mail: tetoablak@ablakmento.hu

AS-Ingatlan Kft.
9941 Őriszentpéter Galambszer 1.
1204 Budapest Mártírok útja 42.

"Az Ablakmentő Kft. munkatársai tetőtéri lakásunk valamennyi ablakának cseréjét hajtották végre. Az általuk végzett munka pontos, minőségi alapanyagokkal dolgoznak, a beépített ablakok környezetének, burkolatának kivitelezése átlagon felüli. Megbízhatóságuk vitán felül áll, valamennyi vállalásukat teljesítették a megállapított határidőn belül. Az ajánlott ablakokat azóta is örömmel használjuk, sem a beépítéssel, sem a termékekkel kapcsolatban nem merült fel minőségi probléma.

Üdv:
Illés László, Bp.


{Copyright (C) 2011 tetőablak.hu All Rights Reserved}